College laat ondernemers nog steeds wachten

Meedoen met de VVD?

Al meer dan vier maanden nadat het College had toegezegd om het lokale inkoopbeleid te verbeteren naar aanleiding van een aangenomen motie op initiatief van de VVD in april 2021 zijn er nog steeds geen plannen. De Hoeksche Waardse ondernemers en de VVD wachten hierdoor nog steeds op aanpassingen. De VVD vraagt zich af of het College de ondernemers wel serieus neemt en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld over de voortgang.

VVD Hoeksche Waard heeft op 7 februari jl. schriftelijke vragen gesteld over het uitblijven van de uitwerking van het gemeentelijk inkoop en -aanbestedingsbeleid. De gemeenteraad heeft het college op 22 april 2021 in een door de VVD geïnitieerde motie opgedragen het inkoopbeleid aan te passen om zo de inkoop van goederen en diensten door de gemeente bij Hoeksche Waarse ondernemers te verbeteren. Het college heeft toen toegezegd de uitwerking hiervan uiterlijk in het derde kwartaal 2021 te presenteren. Inmiddels vier maanden verder wachten de lokale ondernemers en de VVD nog steeds op een antwoord of concrete uitwerking.

VVD-fractievoorzitter Arnold de Man verwondert zicht over het handelen van het college. “Op alle mogelijke manieren probeert het college zich begaan te tonen met onze ondernemers. Maar Coronasteun en steunmaatregelen leiden niet tot in klinkende munt te vertalen inkopen op het eiland. Ondernemers hebben het nakijken bij inkopen door de gemeente. De gemeente koopt materiaal voor weg- en waterbouw elders in, maar ook zijn de posters van de “Koop Lokaal” actie en zelfs de gemeentelijke kerstattentie niet op het eiland ingekocht”.

De Man vervolgt: “De aangekondigde samenwerking met Hoeksche Waardse ondernemers en de Ondernemersvereniging Hoeksche Waar verloopt moeizaam en traag. Uit de kring van ondernemers wordt teleurgesteld gereageerd op het uitblijven van concrete actie van het college. Het college lijkt geen haast te maken met dit voor veel ondernemers zo belangrijke en gevoelige onderwerp”. De VVD verwacht een snel antwoord van het college om de ondernemers te laten weten hoe serieus hun problemen echt worden genomen.

Liberale borrel

Vrijdag 27 Januari 2023: 17:00-19:00 uur in De Platte Reedijk. Adres: Reedijk 21, 3274 KE Heinenoord

24 oktober 2022 - De ALV is helaas alleen toegankelijk voor leden. Nog geen lid? Meld u aan als lid.

Meest recent.

Liberale borrel

Liberale borrelActiviteiten.

Vrijdag 27 Januari 2023: 17:00-19:00 uur in De Platte Reedijk. Adres: Reedijk 21, 3274 KE Heinenoord

24 oktober 2022 - De ALV is helaas alleen toegankelijk voor leden. Nog geen lid? Meld u aan als lid.

Vrijdag 18 november 2022: 16:30 -19:00 uur in Tast Toe – Bar & Kitchen, Voorstraat 15 in Numansdorp

Eerste Lagerhuisdebat vraagt om vervolg De terechte winnaar en daarmee Beste Debater 2022 is geworden Dimitiri Bonthuis.

Hartelijk dank voor je bericht. We nemen zo spoedig mogelijk contact op.