iCafé Mobiliteit op de Zuid-Hollandse eilanden op 23 september

Meedoen met de VVD?

Op donderdag 23 september (20.00 uur) organiseren VVD Goeree-Overflakkee, VVD Voorne en VVD Hoeksche Waard gezamenlijk een digitaal iCafé over mobiliteit. Te gast zijn gedeputeerde Frederik Zevenbergen, André Schoon (wethouder Brielle) en Christel Mourik (secretaris-algemeen directeur van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag). Zij zullen het onderwerp vanuit hun perspectief toelichten waarna er ruimte is voor vragen en discussie.

De Zuid-Hollandse eilanden liggen strategisch in de groene zuidrand van de provincie Zuid-Holland en in de corridor Rotterdam-Antwerpen. De verkeersdrukte is de laatste jaren door woningbouw en economische groei toegenomen en zal naar verwachting nog verder gaan toenemen. Bereikbaarheid, de doorstroomfunctie maar ook de veiligheid staan onder druk. Tegelijkertijd staan er grootschalige meerjarige renovaties voor de deur (Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel) die de verkeersroutes verder onder druk zetten. De vraag is dus: Hoe houden we de eilanden bereikbaar? Niet alleen voor de inwoners, maar ook voor de (lokale) ondernemers.

André Schoon, wethouder in de gemeente Brielle, zal vanuit het perspectief van een lokale bestuurder stil staan op welke manier de bereikbaarheid van de eilanden op de bestuurlijke agenda kan worden gezet.

Christel Mourik, zal vanuit het perspectief van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, toelichten in hoeverre openbaar vervoer kan bijdragen aan een verbeterde bereikbaarheid.

Gedeputeerde Frederik Zevenbergen zal vanuit de Provincie toelichten welke prioriteit de bereikbaarheid van de eilanden heeft, wat de provinciale visie is en op welke manier de bestuurlijke agenda in Den Haag wordt beïnvloed?

Je kan je hier aanmelden voor dit Webinar. Na aanmelding ontvang je op de dag van het Webinar de link op het door jou aangegeven e-mailadres.

Programma

19.45 Inloop voor de deelnemers.
20.00 Opening door Marja Roza (voorzitter VVD Voorne aan Zee)
20.05 André Schoon
20.20 Frederik van Zevenbergen
20.35 Christel van Mourik
20.50 Vragen en discussie
21.25 Afsluiting door Marja Roza

Op woensdag 24 mei vond de tweede editie van het Lagerhuisdebat, op initiatief van de VVD Hoeksche Waard, plaats in …

Waar? Het Dorpshart van Mijnsheerenland Adres? Van der Straatenplein 2, 3271 SH Mijnsheerenland Inloop? 19:30 uur

Meest recent.Activiteiten.

Op woensdag 24 mei vond de tweede editie van het Lagerhuisdebat, op initiatief van de VVD Hoeksche Waard, plaats in het Dorpshart …

Waar? Het Dorpshart van Mijnsheerenland Adres? Van der Straatenplein 2, 3271 SH Mijnsheerenland Inloop? 19:30 uur

NieuwsbriefFebruari 2023Beste liberalen, 2023 is al weer even van start, en er komen al al weer verkiezingen aan voor de waterschappen en …

Vrijdag 27 Januari 2023: 17:00-19:00 uur in De Platte Reedijk. Adres: Reedijk 21, 3274 KE Heinenoord

Hartelijk dank voor je bericht. We nemen zo spoedig mogelijk contact op.