Lagerhuis debat een groot succes

Eerste Lagerhuisdebat vraagt om vervolg

Donderdag 29 september hield de lokale VVD haar eerste Hoeksche Waard  Lagerhuisdebat in Dorpshuis Streona te Strijen.

De deelnemers gingen over zes actuele stellingen met elkaar het debat aan. De stellingen raakten vooral thema’s die lokaal speelden. ‘’Met bijna dertig gasten een mooie opkomst voor een eerste keer, zeker omdat we diverse mensen mochten ontvangen die geen lid zijn van de partij’’, aldus bestuurslid Ivo van Boven.

De gespreksleider Ben Franken kon met behulp van de interactieve toepassing waarbij gasten via de mobiele telefoon of tablet hun mening gaven op een gepaste doch duidelijke manier de soms pittige tegenstellingen blootleggen. Vooral over de onderwerpen ‘Wonen’ en ‘Duurzaamheid’ werd flink gedebatteerd.

Een vakkundige jury beoordeelde de debaters gedurende de hele avond en wees uiteindelijk een winnaar aan. De terechte winnaar en daarmee Beste Debater 2022 is geworden Dimitiri Bonthuis. Hij ontving naast de bokaal ook gelijk de uitnodiging om volgend jaar plaats te nemen in de jury voor het Lagerhuisdebat 2023 welke zal plaatsvinden in mei.