Prima bezoek VVD-minister Mark Harbers

Mark Harbers (VVD), Minister voor Infrastructuur en Waterstaat, heeft op zondag 13 maart een bezoek aan de Hoeksche Waard gebracht. Mark Harbers ging in gesprek met Simon van der Mark – directeur Van der Mark Transport-, bestuursleden Philip den Eerzamen en Marius Konijnendijk van de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard,Hessel Visser – adviseur logistieke oplossingen – en de VVD-fractie. De renovaties van de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel, het tolvrij maken van de Kiltunnel, de beperkingen op de N217 en de plannen rondom de A4-Zuid kwamen aan bod. Het bezoek werd afgesloten met een kort bezoek aan de Kiltunnel.

Mark Harbers is niet onbekend met de uitdagingen waar de Hoeksche Waard mee te maken heeft. Eind 2019 bracht hij samen met een VVD-delegatie uit de Tweede Kamer en de Provincie Zuid-Holland al een bezoek aan de Hoeksche Waard. Toen is uitgebreid over de sterke toename van het verkeer op de A29, de groei van de economie en bevolking op het eiland en de noodzaak tot aanpassing van de infrastructuur gesproken.

Sfeer impressie van de gesprekstafel

In het gesprek kreeg de minister flink wat suggesties en huiswerk mee vanuit de gesprekspartners. Ook de punten vanuit het VVD-verkiezingsprogramma kregen ruime aandacht. De zorgen over de bereikbaarheid vanwege de renovaties van de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel, het tolvrij maken van de Kiltunnel, de noodzakelijke aanpassingen van de N217 en de andere wegen in de Hoeksche Waard, de plannen rondom de A4-Zuid en de situatie met betrekking het openbaar vervoer werden uitvoerig besproken

Er viel voor het campagneteam van de VVD ook nog een klein feestje te vieren, omdat de VVD Hoeksche Waard uit handen van de minister een prijs mocht ontvangen voor de meeste huisbezoeken tijdens de campagne (lees hier het verslag van deze bezoeken). Het was een symbolische onderscheiding, die Mark Harbers overhandigde aan campagneleider Robin Heij.

Minister Mark Harbers overhandigt de “Gouden Bitterbal” aan campagneleider Robin Heij