Raadsleden willen dat wethouder ventilatie op scholen aanpakt

VVD Hoeksche Waard heeft samen met Burgerbelangen, PvdA, GroenLinks en Constructief Hoeksche Waard de wethouder opgeroepen zo snel mogelijk in gesprek te gaan met de schoolbesturen om de ventilatie op scholen te verbeteren. Anders verloopt de subsidietermijn en draaien de scholen geheel zelf voor de kosten op.

In vervolg op eerdere vragen van Burgerbelangen verzoeken de vijf partijen via een motie de raadsleden om in te stemmen met een dringend verzoek aan de wethouder om de schoolbesturen te helpen, zodat ze voldoen aan de wettelijke vereisten voor een goed ventilatiesysteem op scholen.

VVD-raadslid Marijke Boorsma: “Ventilatie op scholen is enorm belangrijk voor een gezonde leeromgeving voor kinderen. Juist in deze coronatijd is dat extra belangrijk. En omdat we dit zo belangrijk vinden hebben we de handen ineengeslagen om de wethouder in beweging te krijgen. Scholen en gemeente zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de schoolgebouwen en de scholen hebben hier hulp bij nodig. En omdat de subsidieregeling op 31 januari afloopt, kunnen we niet langer wachten. Het is zonde als de scholen de subsidie mislopen en daarom geld voor lesmiddelen ergens anders voor moeten gebruiken. En de subsidie is notabene al aan de gemeente uitgekeerd, dus we begrijpen niet waarom hier geen beweging vanuit de wethouder is.”

Boorsma vervolgt: “Onze kinderen verdienen een gezonde leeromgeving. Ze hebben de afgelopen twee jaar al volop uitdagingen gehad om goed te blijven presteren. Dit is iets waar zij niets aan kunnen doen en dus moeten wij in actie komen.”

Mireille Louwerens van BurgerBelangen vult aan: “We zijn blij dat de raad het belang heeft onderkend van goede ventilatie en heeft ingestemd met onze motie. We vertrouwen erop dat wethouder Steen meteen aan de slag gaat.”