Tijdelijke opening AZC in ’s-Gravendeel voor noodopvang

Deze week is bekend geworden, dat het college van B&W van de Hoeksche Waard heeft besloten mee te werken aan het verzoek van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) om het asielzoekerscentrum in ’s-Gravendeel weer te openen voor een periode van zes maanden.

Dit is nodig om de toestroom van vluchtelingen, waaronder uit Afghanistan, het hoofd te kunnen bieden. Er is een optie tot verlenging van de noodopvang voor nog eens zes maanden. Een verzoek tot permanente openstelling is ook gedaan, maar een besluit hierover zal pas na uitvoerige evaluatie na de noodopvang en inspraak met de inwoners van de Hoeksche Waard worden genomen.

De gemeenteraad is kort voor openbaarmaking van het besluit geïnformeerd door het College.