VVD bezoekt “De Dierenstee”

Namens de fractie van de VVD Hoeksche Waard brachten Richard Croonenberg en Marijke Boorsma zaterdag 8 januari een bezoek aan de Dierenstee te Numansdorp.

In de Dierenstee worden jaarlijks ruim 400 honden, katten en kleine huisdieren opgevangen. Dit betreft zwerfdieren en dieren waarvan door de eigenaar afstand is gedaan. In onze gemeente hebben we slechts één locatie voor het opvangen van zwerfdieren en dat is de Dierenstee. Petje af voor de betrokkenheid van de medewerkers, hun inzet en professionaliteit.

Het is een wettelijke plicht van iedere gemeente om zwerfdieren op te vangen. Omdat de Dierenstee die verplichting voor onze gemeente uitvoert ontvangt de Dierenstee jaarlijks subsidie van de gemeente. Gebleken is dat die subsidie al jarenlang niet kostendekkend is. De Dierenstee moet hier fors op toe leggen. Voor de VVD wordt  de bekostiging voor de opvang  van zwerfdieren, in de komende coalitieperiode een aandachtspunt.