VVD wil opheldering over verkeersonderzoek Numansdorp

Meedoen met de VVD?

VVD Hoeksche Waard wil van het college weten waarom inwoners van Numansdorp niet worden betrokken bij het onderzoek dat in opdracht van de gemeente Hoeksche Waard wordt uitgevoerd naar de verkeerssituatie in Numansdorp.

De VVD maakt zich al lange tijd zorgen over de verkeerssituatie in Numansdorp en het uitblijven van oplossingen. In de raadsvergadering van 21 september riep de VVD daarom de wethouder met een motie op om het strategische verkeersplan zo snel mogelijk te starten en dat niet over te laten aan een volgend college. De wethouder gaf aan inmiddels ook de urgentie in te zien en zegde een onderzoek toe. De VVD heeft daarom de motie aangehouden.


Inmiddels is een onderzoeksbureau gestart, maar tot grote verrassing en teleurstelling van de VVD wordt niet met inwoners gesproken door dit bureau. De VVD wil van de wethouder weten waarom inwoners niet worden betrokken bij het onderzoek en via een ambtenaar worden vertegenwoordigd, terwijl er wel met andere belanghebbenden zoals projectontwikkelaars wordt besproken.


Fractievoorzitter Arnold de Man: “We begrijpen oprecht niet waarom inwoners niets wordt gevraagd. Juist in de belangengroep Centrale As zitten verstandige en redelijke mensen, die precies weten wat er speelt en graag constructief willen meedenken. Waarom wel met projectontwikkelaars praten en niet met inwoners? We snappen het echt niet en willen opheldering van de wethouder waarom hij dit zo heeft besloten.” Hij vervolgt: “We willen ook wel graag weten wat de scope van het onderzoek is en wanneer we de eerste resultaten kunnen verwachten. Is het echt een strategisch verkeersplan of is het weer een deel van een oplossing, waarvan we alleen maar mogen hopen dat het niet haaks komt te staan op andere en eerder genomen besluiten of toekomstplannen.”


Verkeer en mobiliteit zijn punten van aandacht voor de VVD, omdat een goede mobiliteit de Hoeksche Waard aantrekkelijk maken voor inwoners en bedrijven zodat de lokale economie kan bloeien, de dorpen dynamisch blijven en verkeersoverlast en onveiligheid worden verminderd.

inbreng gemeenteraad gevraagd en wethouderskandidaten bekend Een akkoord van de Hoeksche Waardse formatiepartijen is nabij. De partijen CDA, Lokalen Hoeksche …

Het college heeft de motie op initiatief van de VVD van april 2021 om het het lokale inkoopbeleid te verbeteren …

Meest recent.Activiteiten.

Vrijdag 20 mei 2022: 19:00 -17:00 uur in restaurant De Batterij in Strijensas

Op dinsdag 19 april 2022 (20.00 uur – 21.30 uur) ) organiseren de VVD-netwerken Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Nissewaard en Voorne aan Zee …

donderdag 24 februari 2022; 17.00 - 21:00 uur Restaurant De Hoogt Maasdam

Vrijdag 18 februari 2022: 17:00 - 19:00 uur

Hartelijk dank voor je bericht. We nemen zo spoedig mogelijk contact op.