VVD wil opheldering over verkeersonderzoek Numansdorp

Meedoen met de VVD?

VVD Hoeksche Waard wil van het college weten waarom inwoners van Numansdorp niet worden betrokken bij het onderzoek dat in opdracht van de gemeente Hoeksche Waard wordt uitgevoerd naar de verkeerssituatie in Numansdorp.

De VVD maakt zich al lange tijd zorgen over de verkeerssituatie in Numansdorp en het uitblijven van oplossingen. In de raadsvergadering van 21 september riep de VVD daarom de wethouder met een motie op om het strategische verkeersplan zo snel mogelijk te starten en dat niet over te laten aan een volgend college. De wethouder gaf aan inmiddels ook de urgentie in te zien en zegde een onderzoek toe. De VVD heeft daarom de motie aangehouden.


Inmiddels is een onderzoeksbureau gestart, maar tot grote verrassing en teleurstelling van de VVD wordt niet met inwoners gesproken door dit bureau. De VVD wil van de wethouder weten waarom inwoners niet worden betrokken bij het onderzoek en via een ambtenaar worden vertegenwoordigd, terwijl er wel met andere belanghebbenden zoals projectontwikkelaars wordt besproken.


Fractievoorzitter Arnold de Man: “We begrijpen oprecht niet waarom inwoners niets wordt gevraagd. Juist in de belangengroep Centrale As zitten verstandige en redelijke mensen, die precies weten wat er speelt en graag constructief willen meedenken. Waarom wel met projectontwikkelaars praten en niet met inwoners? We snappen het echt niet en willen opheldering van de wethouder waarom hij dit zo heeft besloten.” Hij vervolgt: “We willen ook wel graag weten wat de scope van het onderzoek is en wanneer we de eerste resultaten kunnen verwachten. Is het echt een strategisch verkeersplan of is het weer een deel van een oplossing, waarvan we alleen maar mogen hopen dat het niet haaks komt te staan op andere en eerder genomen besluiten of toekomstplannen.”


Verkeer en mobiliteit zijn punten van aandacht voor de VVD, omdat een goede mobiliteit de Hoeksche Waard aantrekkelijk maken voor inwoners en bedrijven zodat de lokale economie kan bloeien, de dorpen dynamisch blijven en verkeersoverlast en onveiligheid worden verminderd.

Op woensdag 24 mei vond de tweede editie van het Lagerhuisdebat, op initiatief van de VVD Hoeksche Waard, plaats in …

Nieuwsbrief 3e editie

Meest recent.Activiteiten.

Op woensdag 24 mei vond de tweede editie van het Lagerhuisdebat, op initiatief van de VVD Hoeksche Waard, plaats in het Dorpshart …

Waar? Het Dorpshart van Mijnsheerenland Adres? Van der Straatenplein 2, 3271 SH Mijnsheerenland Inloop? 19:30 uur

NieuwsbriefFebruari 2023Beste liberalen, 2023 is al weer even van start, en er komen al al weer verkiezingen aan voor de waterschappen en …

Vrijdag 27 Januari 2023: 17:00-19:00 uur in De Platte Reedijk. Adres: Reedijk 21, 3274 KE Heinenoord

Hartelijk dank voor je bericht. We nemen zo spoedig mogelijk contact op.