Veel steun in de raad voor VVD idee voor een “schaalsprong”

Meedoen met de VVD?

De ruimtelijke ontwikkeling en woningbouw vraagt om actie en visie. Tijdens de behandeling van de perspectiefnota in de vergadering van de gemeenteraad op 6 juli kreeg de oproep van VVD-fractievoorzitter Arnold de Man om een Hoeksche Waardse visie en een strategische agenda te ontwikkelen voor de ruimtelijke ontwikkeling en woningbouw veel bijval in de raad. Hij noemde dit een zogenaamde “schaalsprong”.

De VVD is blij met de in gang gezette bouwstroom van nieuwbouwwoningen maar de beoogde 500 woningen per jaar worden nog niet gehaald. Hoe behouden we vitale dorpen met behoud van de ruimtelijke kwaliteit van het eiland? Extra woningbouw is hard nodig.

Welke rol gaat de Hoeksche Waard spelen in de oplossing van het landelijke woningtekort? Geen 83.000 woningen natuurlijk, maar we moeten wel onze verantwoordelijkheid nemen en geen NIMBY gedrag vertonen. Wordt hier met de provincie over gesproken?

De ontwikkelingen rondom de ruimtelijke invulling vindt de VVD ronduit bedreigend. De plannen rondom Nationaal Park Hollandse Delta, het EIB-onderzoek woningbouw en de stikstofproblematiek kunnen van grote invloed zijn voor de toekomst van de gemeente.

De VVD vindt het hoog tijd dat we hierover als raad met elkaar in gesprek gaan om een eigen visie en strategische agenda te ontwikkelen en niet toe te staan dat allerlei belangengroepen voor ons gaan bepalen wat goed is voor de HW. Het wordt tijd dat we hier een schaalsprong gaan maken.

VVD-fractievoorzitter Arnold de Man sprak deze tekst uit tijdens de behandeling van de perspectiefnota in de vergadering van de gemeenteraad op 6 juli. Vrijwel alle partijen waren het met hem eens.

Aan de slag dan maar voor de toekomst van onze gemeente!

inbreng gemeenteraad gevraagd en wethouderskandidaten bekend Een akkoord van de Hoeksche Waardse formatiepartijen is nabij. De partijen CDA, Lokalen Hoeksche …

Het college heeft de motie op initiatief van de VVD van april 2021 om het het lokale inkoopbeleid te verbeteren …

Meest recent.Activiteiten.

Vrijdag 20 mei 2022: 19:00 -17:00 uur in restaurant De Batterij in Strijensas

Op dinsdag 19 april 2022 (20.00 uur – 21.30 uur) ) organiseren de VVD-netwerken Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Nissewaard en Voorne aan Zee …

donderdag 24 februari 2022; 17.00 - 21:00 uur Restaurant De Hoogt Maasdam

Vrijdag 18 februari 2022: 17:00 - 19:00 uur

Hartelijk dank voor je bericht. We nemen zo spoedig mogelijk contact op.