Veel steun in de raad voor VVD idee voor een “schaalsprong”

Meedoen met de VVD?

De ruimtelijke ontwikkeling en woningbouw vraagt om actie en visie. Tijdens de behandeling van de perspectiefnota in de vergadering van de gemeenteraad op 6 juli kreeg de oproep van VVD-fractievoorzitter Arnold de Man om een Hoeksche Waardse visie en een strategische agenda te ontwikkelen voor de ruimtelijke ontwikkeling en woningbouw veel bijval in de raad. Hij noemde dit een zogenaamde “schaalsprong”.

De VVD is blij met de in gang gezette bouwstroom van nieuwbouwwoningen maar de beoogde 500 woningen per jaar worden nog niet gehaald. Hoe behouden we vitale dorpen met behoud van de ruimtelijke kwaliteit van het eiland? Extra woningbouw is hard nodig.

Welke rol gaat de Hoeksche Waard spelen in de oplossing van het landelijke woningtekort? Geen 83.000 woningen natuurlijk, maar we moeten wel onze verantwoordelijkheid nemen en geen NIMBY gedrag vertonen. Wordt hier met de provincie over gesproken?

De ontwikkelingen rondom de ruimtelijke invulling vindt de VVD ronduit bedreigend. De plannen rondom Nationaal Park Hollandse Delta, het EIB-onderzoek woningbouw en de stikstofproblematiek kunnen van grote invloed zijn voor de toekomst van de gemeente.

De VVD vindt het hoog tijd dat we hierover als raad met elkaar in gesprek gaan om een eigen visie en strategische agenda te ontwikkelen en niet toe te staan dat allerlei belangengroepen voor ons gaan bepalen wat goed is voor de HW. Het wordt tijd dat we hier een schaalsprong gaan maken.

VVD-fractievoorzitter Arnold de Man sprak deze tekst uit tijdens de behandeling van de perspectiefnota in de vergadering van de gemeenteraad op 6 juli. Vrijwel alle partijen waren het met hem eens.

Aan de slag dan maar voor de toekomst van onze gemeente!

Liberale borrel

Vrijdag 27 Januari 2023: 17:00-19:00 uur in De Platte Reedijk. Adres: Reedijk 21, 3274 KE Heinenoord

24 oktober 2022 - De ALV is helaas alleen toegankelijk voor leden. Nog geen lid? Meld u aan als lid.

Meest recent.

Liberale borrel

Liberale borrelActiviteiten.

Vrijdag 27 Januari 2023: 17:00-19:00 uur in De Platte Reedijk. Adres: Reedijk 21, 3274 KE Heinenoord

24 oktober 2022 - De ALV is helaas alleen toegankelijk voor leden. Nog geen lid? Meld u aan als lid.

Vrijdag 18 november 2022: 16:30 -19:00 uur in Tast Toe – Bar & Kitchen, Voorstraat 15 in Numansdorp

Eerste Lagerhuisdebat vraagt om vervolg De terechte winnaar en daarmee Beste Debater 2022 is geworden Dimitiri Bonthuis.

Hartelijk dank voor je bericht. We nemen zo spoedig mogelijk contact op.